Vrata

A u stvari, treba samo da ih otvoriš i uđeš.

Uredno je spakovala svoje stvari, zaključala vrata i izašla napolje. Osmehivala se poznanicima koje sretala usput. Osmeh i pozdrav. Samo to. Nije imala vremena da se zaustavlja, i da vodi isprazne razgovore. Morala je što pre da stigne, doduše i da razmisli malo kako će nastupiti, šta će reći. Nije se osećala najbolje, i pored terapije koju bi primenjivala u ovakvim situacijama, ovaj put nije pomogla da se oseća bolje.

Na pešačkom prelazu je stala da propusti automobil. Umalo je nije pregazio. “Bar je upotrebio sirenu na vreme.” – govorila je sebi u bradu, svesna da je trebala da bude opreznija. Danas svako vozi automobil.

Zaustavila se kraj izloga sa cipelama. Na trenutak je zastala, više da bi smanjila uznemiranost koju je osećala nego da bi gledala cipele, mada je bilo dobrih komada. Ubrzano lupanje srca, glavobolju, napade vrućine i groznice naizmenično, je osećala često u poslednje vreme ….

“Nije važno, proći će to” – tešila se gledajući u puste ulice oko sebe.

Nastavila je da hoda. Hodanje je opuštalo.

“Ah, tu sam.” – Osmeh joj zaigrao na usnama. Sve je u redu.

Stigla je do vrata i stala. Nije imala dovoljno vazduha. Počela je da se guši. Srce je ubrzalo ritam. “NE sad!” Napravila je korak unazad, kao da je nešto zaboravila. Sklonila se u stranu, da bi jedan stariji gospodin mogao da prođe, a to je bilo dovoljno da … se okrene i ode.

“Nije važno, drugi put, ionako se nisam javila da dolazim.” – mislila je u sebi, dok se krupnim koracima probijala kroz uličnu gužvu.

5 thoughts on “Vrata

  1. nekoliko prelepih scena, odlicno docarano…
    Vrata….
    … tesko ih je nekad otvoriti, ali sto duze bezimo od tog cina sve vise nam nedostje vazduha i gusimo se, trazimo neke izgovore…..ali odlaganje ne donosi nista, samo produzava agoniju….
    Ona se kad – tad mora suociti….da bi imala snage da ih ponovo otvori kad dodje vreme, ili ih jednostavno zalupi za sobom…

    nedelja jutro, a ja vec ovako filozofiram, sorry…. 🙂

  2. Ako sam već skupila snage da dođem do tih vrata, ne bih mogla sutra da se pogledam u ogledalo, sa saznanjem da nisam imala hrabrosti da još taj jedan metar pređem…

  3. #sarah
    Nije filozofiranje, već čista istina.

    #Zmajček
    Da, samo jedan korak do …

    #Aurora Borealis
    Pa misliš da se ne osećam loše?

  4. Ne znam ,mozda grijesim….Ali tijelo se pobunilo i dalo jos signal
    da mozda nije bio pravi trenutak.Ona je raumjela signal i otisla.
    Sta prirodnije od toga?
    Ako je zelja i potreba jaka…..trenutak ce se nametnuti, sam.

    Imaj lijep dan ! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.