Nekom uši a nekom rogovi

ZecA jel’ znate ono kad deca postave rukice i podignu dva prstiæća da oponašaju zeca, pri tom malo skakuću i uglavnom pevaju “ajde zeko skoči sad, skoči sad”. Ma znate, sigurna sam.

Ima jedno godinu dana, a naročito, od kako je raspisan tender za privatizaciju RTB-a, kako nam u grad dolaze razni funkcioneri, stručnjaci (i oni drugi), menadžeri, vlasnici kompanija, savetnici … Zbog obima posla koji obavljaju prinudjeni su i da prenoće u Boru. Dobro ne baš u Boru (jer Bor to još uvek nema a kad će imati, ne zna se) nego u Brestovačkoj banji (to je ono mesto gde su Borisu Novković-u namestili igranku …). Motel je okružen šumom (ma neću sad o tome, samo onako usput) i nekada je imao i mini ZOO vrt. ( … pa bitno je !)

Jelen pivoNeki od pristiglih gostiju se nisu služili engleskim jezikom pa su dovodili prevodioce (ali ni oni noćom ne rade), neki su se samostalno služili engleskim jezikom (pa nisu imali prevodioce) ali recepcioneri i kuvari u Motelu se nisu služili ni jednim drugim sem srpskim (eventualno vlaškim).

E kad se jedan od gostiju, onako smoren, uputio u svoju sobu na počinak, ugledao je nešto zbog čega se hitno vratio na recepciju i počeo da skakuće i da viče “rabbit, rabbit !!!” . Našim poliglotama to nije bilo jasno (samo u prvom trenutku), pa se gost malo mučio (ja već zamišljam …), dok recepcioneru nije sinulo rešenje. Lice mu je odavalo sigurnost te je gost sa mirom spustio ruke i sačekao recepcionera da se vrati.

Vratio se sa dve flaše jelen piva!

11 thoughts on “Nekom uši a nekom rogovi

 1. Joooooj! Al’ si me nasmejala! Zamisljam scenu! 😀

  p.s. Uvek se kacim za sitnice, al’ moram da pitam: “mesto gde su Borisu Novković-u namestili igranku” ??

 2. Pa to je banja kraj Bora, (eto ideje za jedan pristojan članak, ili bar link …), tamo je odseo Boris Novković kad je držao koncert u Boru (skrivena kamera PINK televizije, nisam mogla da ih linkujem ..,sile nema ) i namestili mu da je kao zgažen neko na putu do Bora, pa se pojavila cela pokojnikova familija, pa ustao mrtvak iz sanduka (taj deo nisam gledala, pričali mi …) …

 3. Kad smo vec kod tih engleza i znanja jezika,ja sam jedan od tih sto ga previse ne volem,znam ponesto citam dosta dobro i razumem ali izbegavam da ga koristim ali zato moje kolege ga prosto obozavaju.Ali na zalost to sto oni rade i kako pricaju engleski ja zovem “Engleski u Katama” inace su “kate” Zahvati u karateuu 🙂 Vise se koriste nogama i rukama nego jezikom a meni lepo kad ih vidim kako se jadnici muce 😛

 4. Ja ne govorim engleski, bar ne onako kako bi trebalo, ali i ne guram se tamo gde je poznavanje engleskog neophodno.
  Kao recepcioner, pa ne može da radi niko ko ne govori bar dva strana jezika.

 5. “Kao recepcioner, pa ne može da radi niko ko ne govori bar dva strana jezika.”

  A sta to kod nas u nasoj drzavi pa ne moze 🙂 Nismo deca znamo da ako mi teca neki dudza mogu i ja biti neki diretorcic pa makar ne znao sam ni slic da otkopcam 🙂

 6. Aaaaa, direktori nikad to ne rade sami … 🙂

  Bane nema dovoljan broj ljudi koji zna jezike, to je činjenica, ali mnogima je “dozvoljeno” da napuste grad jer su recepcioneri oduvek imali jako bedne plate, pa je ljudima bio blam da rade na takvim mestima, jer su tretirani ko konobari.

  Stalno to govorim, što deci ne daju “Jezero”, napravili bi haos, ovako, … da ne pominjem razne životinje ….

 7. A moraš priznati da se čovek u stvari jako dobro snašao. Šta god da je trebalo gostu, pivo nikad nije odmet 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.