Šta reći?

Znam ko će me potpuno razumeti u ovoj mojoj priči, a verovatno će još neki da se oglase.

Dakle, noćas oko 20 minuta posle ponoći (ili rano jutros, ako je nekom tako razumljivije) stiže mi poruka od školske iz Srednje škole, sa kojom se čujem recimo jednom u 5 godina, kada se dogovaramo oko mature. Poruka sumnjive sadržine, da pošaljem mail, kako bi mi se neko javio, sa urednim potpisom ispod.

Pa ja sam spavala u to doba, ali moj dragi nije. Sasvim je prirodno, kaže on, da čovek pogleda ko šalje poruku. Mislim da je nešto hitno, ima fiksni, da je neka frka, ne bi slao poruku … kako god. Ništa strašno, ali da mi to ne pomene, to je već …. za bez komentara. Elem stiže meni jutros ista poruka sa ojašnjenjem da nije sigurna da mi je prethodna stigla. Tad videh da je uopšte i bilo prethodne.

Kog sam prvo pozvala da mu pomenem familiju, jasno vam je, a zatim uredno odgovorim na poruku i …. nema povratne informacija. Pošaljem još jednu i … ništa.

Pa se nešto pitam, jel’ ovaj bre svet poludeo ili šta?

15 thoughts on “Šta reći?

  1. Ne znam ali se kod mene u kuci postuje nediranje telefona po ceni da je poziv ili sms u kome se o zivotu radi. Jako mrzim kad mi neko dodje ili sam negde u kaficu pa mi uzme telefon da vidi koji je i sta je onda obavezno padne psovanje i drzanje pridike o pravilu oko mobilnog telefona.

  2. I kod mene važi “zakon” nediranja tuđeg telefona, ni po koju cenu, osim da se donese do onoga za koga je 😛 mada je češći slučaj, vikanje po kući u stilu “zvoni ti telefon”… Smatram to svojim postignućem, jer sam jednom prilikom, sada već pre dosta vremena takvu frku nadigla 😀

    Prvo, slanje sms u nevreme bi kod mene takođe bilo sankcionisano, ukoliko pošiljalac nije na “beloj listi” 😉 A kad je reč o neodgovaranju na odgovor, to mi je 🙄 mislim, mora da ima toliiiiko poruka da odgovori da ne stiže… ma daaaj…

    I tako, samo da ti kažem, da, svet je definitivno poludeo! Uglavnom. Srećom, nisu baš svi 😉

  3. Uf, dobro je. Taman pomislih da sam ja jedina koja ne viri u tudje mobilne, ali na svu sreću ima još mojih istomišljenika. 😀

    Nego nešto razmišljam, da toj mojoj školskoj nisu maznuli telefon, a ona mene zapamtila kao “školska” pa da se neko ne šali. Nije mi jasan njen postupak, uopšte.
    A s’druge strane, nešto mi se ne mili da je sad zovem i pitam, “je li jel’ si ti noćas ….”
    Koja glupost, stvarno …. 🙄

  4. Uh to sa mobilnim….
    Treba uz uputstvo za upotrebu telefona,dodati i pravila ponasanja …
    Ono u stilu Preporucljivo
    Nepreporucljivo
    Zabranjeno
    i nemoj da bi se usudio!…. pravila

    grrrrr….

  5. Kod mene to “ne diranje” nije zakon ali meni ne padne na pamet da procitam poruku ili da se javim na telefon koji nije moj. Cak sam u stanju, kad se desi da smo u prostoriji sami gospodin telefon i ja, da ga ignorisem pored sve njegove zvonjave.

    Ne znam na koga si mislila pod “poludelim svetom” ali ako se odnosilo na tu drugaricu onda je njeno ne javljanje samo odraz njene licnosti jer sam siguran da ona ne zna razloge tvog neodgovaranja a i pored toga sto ne zna razloge odlucila je da ni ona ne odgovori tebi.

  6. Pod poludelim svetom sam mislila i na mog dragog, i na moju školsku.
    Moj dragi i dalje misli da je sasvim normalno da čita tudje poruke, nije mi jasno šta će mu to, kad njegove mobilne ne diram, i stvarno me ne zanimaju.
    Ako na takav način treba nekog da kontrolišem (ako je uopšte kontrola u pitanju, mada mi ništa drugo ne pada na pamet), onda stvarno treba da se ubijem.
    A drugarica, mislim, ako je očekivala da se u sred radne nedelje dopisujem sa njom u pola noći, onda i ne mora da mi odgovara na poruke.

  7. Ti tek sad primecujes da je svet poludeo? 😉
    ….
    A sto se tice poruke, nemam tih problema.

    Sad me potseti jos nisam objavila sto sam napravila spotic za moje odeljenje, koje je slavilo maturu prosle subote. Ja nisam bila, ali su me kulturno zvali sa tri strane, vise puta.
    A kad me je drug nazvao direktno sa proslave da mi javi kako je , mojoj sreci nigde kraja. Odusevila sam se. 🙂

  8. Niti diram tudje telefone, nit me intereuju.
    Moja zena poludi sto joj nisam rekao da je dobila poruku, ili slicno..Ma bas me briga.
    A moj telefon sa pregrst debilnih poruka, pa izvolte ko zeli…
    Ma debilizam, pogotovo nocni…Imam ortaka koji mi posalje s vremena na vreme sms u sred noci: ko te jebe, sto ne iskljucujes telefon preko noci… I ajd sad.
    Posle 23h umrem od straha kad mi zvoni mobilni…

  9. Ja mislim da bi ovi Kinezi mogli da naprave nešto poput one “lavlje kandže” ili kako već, ali za mobilni telefon… Ja stvarno imam problem što se tiče čitanja poruka. Ljudima očigledno nisu dovoljne svoje ili su im nezanimljive. Katastrofa!

  10. Citanje tudjih poruka po mom misljenju je prosto i jednostavno odraz nekulture. Niti ja diram tudje telefone, niti neko moj. OK, moja mama je izuzetak, kada ne moze da nadje svoje naocare… 🙂
    A sto se tice poziva u ludo doba noci: sinoc smo imali takvu situaciju. Trebala si da cujes mog dragog kako psuje dok ustaje da dohvati mobilni da bi zatim ukapirao da ga je to drug “samo cimao”… Nekultura cista!!!

  11. Javila se školska malopre mail-om. Nije imala kredit za poruke, a imala je i problem sa kompom. A taj neko će se javiti, i dalje bez otkrivanja osobe.
    Stvarno se ponekad osećam kao da sam u Srednjoj školi 🙂

  12. # extraordinary Says:
    Jun 14th, 2007 at 12:03 am

    Ja mislim da bi ovi Kinezi mogli da naprave nešto poput one “lavlje kandže” ili kako već, ali za mobilni telefon…

    Uglavnom svi telefoni imaju opciju zakljucavanja tastature sifrom, pa ako imas problem i nije ti smorno da stalno kucas sifru mislim da mozes i na svom telefonu da podesis.

  13. Naravno da je nekulturno preturati po tudjem telefonu, medjutim mislim da se radi o potrebi za kontrolom druge osobe. posle, umesto da njemu bude neprijatno ti se moras pravdati sta je neko hteo da kaze tom porukom. strasno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.