Poslovna znanja u Boru

Juče su po predviđenom planu (bilo je reči o tome ovde) i programu u naš mali grad stigla “Poslovna znanja“. Tri izuzetne ličnosti i pravi profesionalci su nam bez problema držali pažnju puna 3 sata. Verujem da je trajalo duže umorni bi jedino bili oni, mi smo mogli još da “đuskamo”. A kako i ne bi, kad ovako nešto do sada nismo imali priliku da čujemo. Nas četrdesetak prisutnih na predavanju, bili smo apsolutno svesni te činjenice. Te činjenice jedino nisu bili svesni oni kojima je to predavanje i bilo namenjeno. Poslovni ljudi, privatnici i preduzetnici.

poslovnaznanjaDa vam kojim slučajem ne bi palo na pamet da sebi postavite pitanje, da li je dotična gospoda znala za predavanje, odmah ću da vam kažem. Momci iz UO BITNO i neki članovi BITNO (ja sam bila poštedjena ovaj put – hvala im na tome) su obišli grad uzduž i popreko i obišli sve privatnike u gradu. Svima je lično predat poziv, propratno pismo i kratko objašnjenje “o čemu mi to …”. Najavu predavanja su uredno preneli naši medijski sponzori TV Bor i TV Sezam. I naravno desilo se upravo ono što smo, pa mogu slobodno da kažem, sa strahom očekivali. Nije se pojavio niko. A i kako bi, ko će bre njima veličinama da priča kako se prave pare. Oni bre sve znaju. Imaju sujete na pretek i par evrića više od nas ostalih. I, na žalost, malo pameti.

A nisam smela to da kažem? E baš jesam. I baš sam blaga – čudim se sama sebi već kako mi uspeva?! A zašto sam besna? Ma odakle bre njima pravo da meni kao potrošaču (bilo robe, bilo usluga) uskraćuju pravo da normalno živim? Teraju me da gubim dragoceno vreme obilazeći prodavnice i radnje načičkane svim i svačim. Kako im bre nije jasno da je za njihovu poslovnost bolje da ja uz kaficu, zavaljena u fotelju lepo “obidjem” sve “radnjice” i odem na tačno odredjenu destinaciju ili prosto samo poručim i čekam da mi neko dostavi robu ( dobro znam SF – ali bre lepo mi kad maštam). Pa zar je moguće da u eri računara i interneta njima računar služi za “milje” i za … – nije za blog!?

Na kraju se pitanje samo nameće: Poslovna znanja – ali KOME???

A suštinsko pitanje, svim članovima BITNO i gradjanima našeg malog grada je Zoran lepo formulisao. Neću da se ponavljam.

Ne neću u besu zaboraviti da se zahvalim predavačima, i da izrazim žaljenje što nisam ostala i posle predavanja, zadovoljstvo je bilo slušati ih. Hvala Tijani Sekulić, Miodragu Kostiću i Miloju Sekuliću. Bili ste sjajni!

10 thoughts on “Poslovna znanja u Boru

 1. Hvala vama na pozivu i sjajnoj organizaciji i jer si izdrzala do krajaj mada bolesna :).
  Za privrednike i preduzetnike se ne sekiraj. Oni su na trzistu. Slusala si juce o inovacijama i konkurentskoj prednosti. Ko pre shvati, nauci i pokrene se opstaje! 🙂
  BITNO je tu da ih podseća i samo tako nastavite. Vi ste im partneri na poslu internetizacije. Mi smo tu da pomognemo. 🙂

 2. Moram da kažem da nam je takva vrsta podrške bila neophodna. Dala nam je snagu da istrajemo u svojoj nameri, i ostvarimo ciljeve.
  Hvala Vam još jednom na sjajnom predavanju.

 3. #Eniac
  Ma mi Borani smo čudo 😀

  Šalu na stranu, mada znam da se većina od vas ne šali kad to kaže, ali dolazak Miloja i ekipe nam je stvarno mnogo značio.
  To ne sme da ostane ne propraćeno bar na ovaj način.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.