Poslovna znanja u Boru


| 07.10.2007. | Internet

Tags: ,

Juče su po predviđenom planu (bilo je reči o tome ovde) i programu u naš mali grad stigla “Poslovna znanja“. Tri izuzetne ličnosti i pravi profesionalci su nam bez problema držali pažnju puna 3 sata. Verujem da je trajalo duže umorni bi jedino bili oni, mi smo mogli još da “đuskamo”. A kako i ne bi, kad ovako nešto do sada nismo imali priliku da čujemo. Nas četrdesetak prisutnih na predavanju, bili smo apsolutno svesni te činjenice. Te činjenice jedino nisu bili svesni oni kojima je to predavanje i bilo namenjeno. Poslovni ljudi, privatnici i preduzetnici.

poslovnaznanjaDa vam kojim slučajem ne bi palo na pamet da sebi postavite pitanje, da li je dotična gospoda znala za predavanje, odmah ću da vam kažem. Momci iz UO BITNO i neki članovi BITNO (ja sam bila poštedjena ovaj put – hvala im na tome) su obišli grad uzduž i popreko i obišli sve privatnike u gradu. Svima je lično predat poziv, propratno pismo i kratko objašnjenje “o čemu mi to …”. Najavu predavanja su uredno preneli naši medijski sponzori TV Bor i TV Sezam. I naravno desilo se upravo ono što smo, pa mogu slobodno da kažem, sa strahom očekivali. Nije se pojavio niko. A i kako bi, ko će bre njima veličinama da priča kako se prave pare. Oni bre sve znaju. Imaju sujete na pretek i par evrića više od nas ostalih. I, na žalost, malo pameti.

A nisam smela to da kažem? E baš jesam. I baš sam blaga – čudim se sama sebi već kako mi uspeva?! A zašto sam besna? Ma odakle bre njima pravo da meni kao potrošaču (bilo robe, bilo usluga) uskraćuju pravo da normalno živim? Teraju me da gubim dragoceno vreme obilazeći prodavnice i radnje načičkane svim i svačim. Kako im bre nije jasno da je za njihovu poslovnost bolje da ja uz kaficu, zavaljena u fotelju lepo “obidjem” sve “radnjice” i odem na tačno odredjenu destinaciju ili prosto samo poručim i čekam da mi neko dostavi robu ( dobro znam SF – ali bre lepo mi kad maštam). Pa zar je moguće da u eri računara i interneta njima računar služi za “milje” i za … – nije za blog!?

Na kraju se pitanje samo nameće: Poslovna znanja – ali KOME???

A suštinsko pitanje, svim članovima BITNO i gradjanima našeg malog grada je Zoran lepo formulisao. Neću da se ponavljam.

Ne neću u besu zaboraviti da se zahvalim predavačima, i da izrazim žaljenje što nisam ostala i posle predavanja, zadovoljstvo je bilo slušati ih. Hvala Tijani Sekulić, Miodragu Kostiću i Miloju Sekuliću. Bili ste sjajni!

Share!
Share

About the author


Suzana Janačković Živković
Tehnolog. Bloger. Voli knjige, muziku, filmove i web design. Piše poeziju. Uređuje Tragove. BITNO joj je veoma bitno. U slobodno vreme ... šta to beše slobodno vreme?


 • twitter
 • Facebook
 • Linkedin
 • rss
 • emailRelated Posts

Discussion: Total 10 Response

Comments: 10 to “Poslovna znanja u Boru”

 1. electrasdreams says:

  Eh, svi sve znaju, znas valjda?

 2. walter says:

  Dobro, nije da bas ni jedan privatnik nije dosao 🙂

 3. Hvala vama na pozivu i sjajnoj organizaciji i jer si izdrzala do krajaj mada bolesna :).
  Za privrednike i preduzetnike se ne sekiraj. Oni su na trzistu. Slusala si juce o inovacijama i konkurentskoj prednosti. Ko pre shvati, nauci i pokrene se opstaje! 🙂
  BITNO je tu da ih podseća i samo tako nastavite. Vi ste im partneri na poslu internetizacije. Mi smo tu da pomognemo. 🙂

 4. Suske says:

  Mislila sma Walt na goste, ne na organizatore. 😉

 5. Suske says:

  Moram da kažem da nam je takva vrsta podrške bila neophodna. Dala nam je snagu da istrajemo u svojoj nameri, i ostvarimo ciljeve.
  Hvala Vam još jednom na sjajnom predavanju.

 6. Deda says:

  Meni je bilo pravo zadovoljstvo sto sam bio na pravom mestu , u pravo vreme i najvaznije sa pravim LJudima…

 7. Gaga says:

  a za mene znas da opravdano nisam mogla da dodjem..sta cu kad radim subotom 🙁

 8. Eniac says:

  Ja sam negde napisao komentar o dogadjaju i pojma nemam gde, vi Borani kad se raspisete to puca na sve strane 😀

 9. Suske says:

  #Eniac
  Ma mi Borani smo čudo 😀

  Šalu na stranu, mada znam da se većina od vas ne šali kad to kaže, ali dolazak Miloja i ekipe nam je stvarno mnogo značio.
  To ne sme da ostane ne propraćeno bar na ovaj način.

 10. Eniac says:

  Naravno Miloje je svjetski mega car 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • The song has kept us ... :)