Pre onog – “I bi – BlogOpen”

Uf što je dobar ovaj Windows Live Writer, za sve one koje mrzi da na flešu nose svoje portabl programe. Uradiću to čim nakupim nešto vremena, koje curi, i nije ga sramota.

Izveštaj, onaj ozbiljan, napisah na BITNO, sad ću malo da talasam, onako neobavezno, da olakšam dušu.

U Novi Sad sam rešila da odem po svaku cenu. Kad je počelo prijavljivanje, mislim da sam sačekala jedan dan i regularno popunila formulare, i kovala planove. Dakle nije bilo zainteresovanih u početku, te napravih plan za svoju dušu. Četvrtak – odlazim kod ortaka u Bgd, u petak idemo na koncert Joe Cocker-a, u subotu ranom zorom idem za NS, ostajem na žurku do kraja, noćim kod ortaka, i u nedelju u svakodnevicu.

E, pa ne može! Ko god da je rekao bio je u pravu. Dakle prelazimo na plan B. Euforija, BlogOpen, hoće – neće, mogu – ne mogu, ostalo je da se čeka. Iskreno očekivala sam navalicu, baš onako finu i uspem da obezbedim autobuske karte za 30 ljudi, ali do Bgd-a, jer ne postoji linija za NS. Dakle – ne može, again. OK, prelazim na plan C. Automobili, naravno, ali kako? Ja imam krem-krš, otpada. Dakle tražim auto. Tražila i dobila i ne poverovala na prvu loptu. Mislim nisam bre navikla da neko kaže MOŽE, i da to stvarno znači MOŽE. Uvek je bilo drugačije. Natezanja, moljenja, pa i podmićivanja (a to iz nekih drugih priča). I tako prijavilo se naš četvoro, imamo auto i šofera i dobru volju – IDEALNO.

BlogOpen07OndaK pristižu još dve prijave, i sad se već svi uključuju u akciju. Treba nam još jedan auto. Deda rek’o, on će njegovim kolima. Ja se malo bunila, mislim gde bre da vozi i da tamo bude ceo dan onako aktivan i budan, i na kraju da vozi nazad. A zima, a sneg, a letnje gume, mislim ne valja. Cimali se jedan dan deda i ja onako baš, jurili neke kombiće, mislim deru bre pa ne pitaju, i rešismo – vozi deda. Sad se kao jurilo neko gorivo, sve je to polunesigurno, ne smem da pominjem imena ni organizacije, razumećete, ali definitivno skapiram da mora de se juri kinta. Jurila ja i rekli MOŽE. Uf čoveče, ko bi rekao, mislim da li to MOŽE ono pravo ili ono krivo? I ovog puta je bilo pravo pravcato, čak su bili zgranuti da smo tražili tako malo para, ali kad Pirke to proračuna, nema da zafali, a bogami ni da pretekne, ima da bude -TAMAN.

E onda su neki dali gorivo, neki su isto ‘teli da daju, al’ u 16h u petak, mislim HVALA – kanistere smo bacili dveiljadite, pu, pu … ne ponovilo se!

A ta poslednja nedelja je svima bila – za neponovilosenikadvišeuživotuovome! Svi u frci, Pred BlogOpen sindrom drma, neki menjaju dizajn(na koga li sam se ja ugledala), neki pišu pesme, neki pišu kritike, ma na razne načine smo se dovijali ne bi li taj petak nekako došo. I došo je i on je bio uf ….Vilenili smo ko sumanuti po netu, niko nije spavao, svi brinuli hoće li sve biti kako valja. Meni frku digo još neko, prepoznaće se on, došlo mi da plačem. Bar da sam mogla suzu da pustim bilo bi mi lakše, ovako smetalo mi je SVE!

U takvom jednom polustanju sam čekala pola pet – ranu zoru u subotu ….

20 thoughts on “Pre onog – “I bi – BlogOpen”

 1. Kad sad pogledam meni baš drago što me drmao PBS.
  A tebi svaka čast, organizator si neviđeni. Predlažem te za Mušeminog saradnika sledeće godine, nema šanse da na kraju programa opet izgleda kao Janis Joplin (uh, valjda neće da pročita ovo).

 2. #RainDog

  Drugi deo stiže – pod obavezno. Mož’ se desi da bude i trećeg, ako se nadjemo u “Trendu” da sumiramo rezultate :mrgreen:

  Kad sad pogledam meni baš drago što me drmao PBS.

  ono i ja sad kad pogledam, i meni drago da te drmao taj PBS. Lepo sad, baš!

  A tebi svaka čast, organizator si neviđeni

  Zezanje ne naplaćujem, ali vraćam – da se zna :mrgreen:

  Predlažem te za Mušeminog saradnika sledeće godine, nema šanse da na kraju programa opet izgleda kao Janis Joplin (uh, valjda neće da pročita ovo).

  Ja prihvatam, ali sam sigurna da ćemo izgledati obe ko ta neka Janis – Joplin Janis …
  E stavrno valjda neće da pročita 😀

 3. I dalje mi nije jasno sta je to PBS?Cemu to sluzi? Jel to sluzi da pogorsa stvari ?
  A i meni krivo zbog onog sto ce da se prepozna. Ne place mi se, osim kad pomislim koje zezanje bi bilo pored svega onoga ludila koje je bilo.
  Sledeci put idemo svi autobusom pa kud puklo da pukne, bre.

 4. #AB
  Suzdrži se, znam da je teško, ali možeš ti to 😀

  #Deda
  Nisam sigurna da bi autobus bila dobra ideja. Mislim lako je tebi, ti samo pričaš, a ja plačem.
  A zbog onog mi se još plače, da se zna i to 🙁

  A ne znam kako da ti objasnim šta je to PBS?
  Ja ga skapirala ovako nekako:
  PBS je S(R)TANJE. Podseća na PMS, ti to ne znaš kako izgleda, samo mož’ da naslutiš, a liči i na MMS, ali kad ti je telefon toliki demode da ne mo’š da ga primiš a da ne odeš na net, a ti si u tom trenutku daleko od neta, ko od Bora do Novog Sada.
  Ja mislim da ti sad malKo jasnije, ako nije javNi da pokušam Jopet :mrgreen:

 5. BA!

  Videla sam vas! Janis, mlada narkomanka Janis je lutka za mene ova dva dana. Potpuno sam kalirala, na oči ne vidim.

  Ej, a stvarno, super da ste bili! Za sve je, kao i uvek, potrebna jedna žena, jesi videla ti to?! 😛

 6. Auuu, mene je glava zabolela samo citajuci nije ni cudo sto me u subotu na BO nisi ni prepoznala 🙂
  Dobi znaci Mooshema saradnika za sledeci BO !:-)

 7. #Lang
  Ma mislim to za saradnika, možda ona bude moj, ako pak rešimo da u Boru napravimo Čudo BlogOpen! :mrgreen:

  Biće nastavak, tek da imaš sliku “o prepoznavanju” 😀

 8. #Moošema

  Čuj nju videla, osetila na svojoj koži više puta 😛
  Ma super si ti, ali se stvarno videlo da si iscrpljena. Naredni BlogOpen, kako neko reče kod tebe u komentarima, okupiš ekipu i samo odradiš “navigaciju”. Ne vredi ovako 🙂

 9. Jes muka kad svi nešto ‘oće pa posle drhtiš da l’ je stvarno…celog veka neki moj organizujem i drkćem k’o leska sve dok ne prodje, a onda doživim blaži break down…. (ovde dodje neki sumanuti emotikon, al’ ne umem da ga uturim)
  Prema tome, pošto se nisam ni prijavljivala ove godine jer sam znala da ne mogu da dodjem, evo, za sledeći me slobodno zapišite kao ispomoć, men’ to pos’o, mislim, da organizujem, pa kad mogu neke druge festivale, mogu valjda i za ovaj naš da pomognem…
  I jeste tačno, kad žene orgnizuju, to je organizovano!
  (momci, ne se ljutite, zamoljavam ve ljubezno 😀

 10. #whisperer

  Dobro je da si ih zamolila da ne poripaju. Juče sam imala jdnu on-line diskusiju na tu temu, a iniciran mooshem-inim komentarom. Muška sujeta.
  No dobro kako reče čovek, pravi organizator sedi sa strane, posmatra, pijucka piće a ostatak ekipe leti i lomi se. Ono ima malo istine i u tome, ali sam sigurna da će dogodine biti baš tako, koja god od žena da organizuje BlogOpen. 🙂

 11. Ja sam slab organizator, ali je ljudima trebalo dugo da to shvate i sve do skoro su me predlagali za organuizcaiju svega mogućeg u čemu sam učestvovao. Sad sečem u korenu svaki takav pokušaj.

 12. #RainDog
  Primetili smo :mrgreen:

  p.s. Jednom je čak uspeo da izgovori, na opšte zaprepašćenje prisutnih: “Meni ne pada na pamet da to organizujem.”, te odustadosmo od TE organizacije 😀

 13. …..Kakvo ludilo!!!!!!! whisperer-u vidim tugu u ocima krupnim,svrbe je prstici da nesto naredi ,poredi,vikne ,cikne, zato uposlimo saptaca:))))))Za sledeci put obezbedite dobro cuvani karavan ,zivu muziku u busu,i nema problema…..Ustedece te na impulsima:)))))

 14. Ama, ne. Za sledeci put imacete mene, a to je pun pogodak, garantujem. Pogotovo uz zivu muziku! Ma gde ce vam kraj biti?!

 15. #bubazlatica
  #electrasdreams

  Ova vam ideja uopšte nije loša. Autobus, muzika i elektra.
  E stvarno gde će nam biti kraj. Mislim o tome 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.