Divlji Zapad

Kupila sam sobnu antenu. Počeo da pada sneg. Na regionalnoj televiziji. SBB nam pokrao opremu. Ako se sutra ne pojavi i ne vrati sve u pređašnje strane, idemo sami da uzmemo. Nema se više vremena za čekanja i nadmudrivanja. Kad stoka ode u tuđe, odma’ se otud vraća.

Juče:

Mirković je ušao u salu koju je na preporuku predsednika Marjanovića dobio Stojadinović i zatražio od budućeg portparola da je napusti. Pošto je Stojadinović to odbio, Mirković je tražio da ga iz sale izbaci obezbeđenje, koje je odlučilo da situaciju razreši prvi čovek opštine.

Zato što je Stojadinović, novi portparol, vodio sindikalni protest dok je Mirković bio predsednik Upravnog odbora „Šrifa“.

I dalji tok sednice nije išao nimalo glatko, budući da je Mirković zatražio da se preispita ugovor sa „Bortravelom“ o obavljanju javnog prevoza, optužujući bivšu vlast da je omogućila taj posao bez tendera, te zbog toga što će budući prevoznik dobijati višemilionske subvencije.

Zato što “Bortravel” nije hteo da uplati pare za koncert Zdravka Čolića.
A inače:

Otkako je nekadašnje Javno preduzeće „Borprevoz“, od pre godinu i po, otišlo u stečaj, Bor je ostao i bez autobuske stanice. U zgradi, u centru grada, samo je čuvar. Vrata su zaključena. Na peronima nema putnika, naiđe poneki autobus. Smeće je na sve strane. Komunalci pokatkad počiste nagomilano đubre. Kada će stanica sa velikim prostorom biti prodata, još niko ne zna. Priča se da će se to dogoditi kad dostigne najnižu cenu i bude „pristupačna“ lokalnim tajkunima. Zasad autobusi staju gde stignu i gde im je volja.

Saša Mirković, u svojstvu člana opštinskog veća, rekao je da je sa opštinom sačinjen ugovor o održavanju koncerta Zdravka Čolića, ali to nije ispoštovano. Opština je trebalo da uplati do dva miliona dinara. Ni to nije učinjeno. Zato će organizator (pet dana se u Boru čekalo sa instaliranjem bine i ostale opreme) morati da tuži opštinu. Posebno je neumesno što se time pljunulo na Čolićevo ime, a dobijen je i negativan medijski odjek. Dragan Strilić, član veća, naglasio je da niko nije pljunuo na Čolića i da je koncert trebalo održati, jer je reč o spektaklu koji je podržavala većina građana. Ipak, stvorena je nepovoljna atmosfera u kojoj su sindikati odigrali glavnu ulogu.

A nije sindikat, oni su izašli jedan dan, ali im je “statistička greška” i “par internet pacova” zagorčavalo život sve vreme, ali je teško DS-u da pominje LDP. Jasno je sve.

5 thoughts on “Divlji Zapad

 1. JA kad god ovako ensto citam kod tebe prvo se mislim kad li ce i vas da stave na neki tender a drguo – ne mogu da zamislim neke stvari. Stvarno. A na svasta sam navikla.

 2. #mahlat

  Ja kad počnem da pišem o onome što nam se događa, prvo se zapitam da li će neko da mi poveruje. Čudim se i krstim, i trudim se da sve to napišem što jednostavnije da ljudi vide sa kakvim se mi sve budaletinama ovde nadmudrujemo.

  Ono što me najviše boli je totalna nezainteresovanost sugrađana.

  Poslednja vest je da će grejanja biti, toliko imamo uglja na lageru, za još 3-4 dana. A posle?
  Plaćam grejanje koje nemam, TV pretplatu za TV koga ne gledam … ma da ne nabrajam … 🙁

 3. E moja Su, u takvom smo bedaku da je to stvarno nezamislivo svakom normalnom čoveku. I da ne mož’ da veruješ da svi ćute…

 4. #Sanja
  Ćute! Valjda im lepo. Pitam se često da li uopšte živimo u istom gradu? 👿

  #Deda
  Oću ja ali ne znam kako 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.