Uticaj vodostaja reke Morave na boju pločica u mom kupatilu

Jači uticaj je bio juče, ali nam je puko server pa nisam mogla da ga iskoristim valjano, ali kako još nije svanulo, nadam se … nadam …

Planiram da napravim jednu ozbiljnu studiju sa ovim naslovom. Znam da će da me košta, debelo, ali ću zato posle debelo i da naplatim. A kad se samo setim kako su se to ranije završavale postdiplomske studije SaPomoću “beee i meee” u garaži, stegne mi se ona knedla u grlu, što stoji evo već neko vreme.

Kad je naplatim ima da kupim TRI ULJANA ovaj ULJNA radijatora. Jedan ću da metnem u kancelariju da mi bude toplo, a jedan ću da kupim za dnevnu sobu i ovaj poslednji za spavaću.

Spavaću i naspavaću se jednog dana. Kad umrem. Ali još ne planiram.

Dalje, planiram da se uglavim u one poslove sa ugljevima. Ne neću da ih nabavljam, sitna sam ja riba za to, nego ću da budem u Upravnom Odboru i da upravljam ugljevima. Plata neće da bude neka, pa ću da je se odreknem, kao sav normalan svet što se odriče, ali će zato da mi bude toplo. Ma šta toplo – vruće! Ko mi ne veruje samo neka me gleda. I nek uči.

Nego, nisam to htela, htedoh da kažem da su čarape “kogabrigakakosezovu” sa 50 DEN -a šta god to značilo, baš dobre. Naročito kad se nose ceo dan. Obučeš ujutru i ne skidaš do uveče. Uveče skineš na kratko pa obučeš ponovo. Ne obuvaš – obučeš. Zašto? Zato!

Ja mnogo volim da budem član i da igram timski. Sećam se da sam još u srednjoj na odbojci uvek servirala-davala i primala lopte. Drugi su napucavali, skakali, dizali i pecali se. Ja se nisam nikad pecala valjda zato što nisam bila u prilici. Da jesam sigurno bih i ja. I sad sam u jednom jako kvalitetnom timu, gde ću između ostalog da pokradem znanje za ovu moju studiju. Kažu mi, da ćemo da presipamo iz šupljeg u prazno. I da se zna da sam oduševljena jer ćemo napokon da zabatalimo “štap i kanap”.
Ima to veze sa pecanjem. I spuštanjem.
Skroz sam ozbiljna.

Za poslednje dve godine sam naučila da je bolji kompjuter onaj ravan. Da je crno u modi, zato mi je i blog crn da se zna, i da “abort” uopšte ne može da se prevede. Kad se uči nauči se onaj stari veliki kompjuter i ne može da se uči svaki kompjuter NA koji se sedne. Ko je naučio i veliki i mali – SVAKA ČAST!
Ovaj gore pasus “govori” o MONITORU! Tap-Lop je jedna druga priča. Lepa!

Apsolutni hit ovih dana je neki Mića. Nismo se upoznali te ne mogu da pričam mnogo o njemu, iz ličnog iskustva mogu da kažem da je bezobrazan. Svaki dan mi zauzme 100 kbps jer želi da se skine. Potpuno sam, a za sve to vreme u pozadini ide “village burning A grandmother … ” (loš mi strani jezik te se izvinjavam)

Loš mi je i domaći jezik. Od sutra ću da počnem da učim, obećavam.

Loš mi je i domaći … a to sam već rekla, onda ništa. Ništa – ne znam. Ponašaću se u skladu sa svakom TUĐOM izgovorenom rečenicom. I da ćutim!
————————————-
U Boru je vreme bilo onako. Magla je bila umerena do mestimična, a na pojedinim mestima se uopšte nije ni digla. Negde nije ni pala. Neki od magle nisu videli prst pred nosom, a neki od nosa nisu videli maglu. A ni prst. Šteta.

Sneg još nije pao, a kad će – ne znam!

————————————-

Htedoh da kažem, danas /1.decembra EDIT zbog servera/ je tačno dve godine kako pišem blog. Oni koji su čitali znaju, oni koji nisu … ništa nisu propustili.

————————————-
Un Simple Histoire (A Simple Story)

p.s. Želim vam puno uspeha I rada, ovaj, slobodno pričajte nam šta ne valja, šta nije dobro odrađeno, ovaj, nema veze da li je jedan član veća zadužen za to, nije jedan član veća zadužena je cela opštinska uprava, ja sam skoro sad kad se video sa ministrom rekao, da u Boru nije dobra situacija u školama, što se tiče grejanja, da deca ne smeju da budu bolesna i ne smeju da im se skraćuju časovi zato što nema grejanja, grejanje mora da se popravi, grejanje mora da bude bolje, a ovaj, dok rukovodstvoM Toplane ne, ne promeni tu situaciju, barem mališanima možemo da rešimo na ovakav način da bude, da im bude bolje grejanje. Zato pozivam privrednike, da slede malo ovaj primer i da ovaj omoguće deci da im se ne skraćuju časovi i da ne budu bolesni zato što dolaze u školu. Znači, mi moramo da mislimo na našu decu, prema tome gospodo, ZAVUCITE RUKE u svoje džepove i izvucite para što ste ZARADILI da bi omogućili deci da mogu da se ogreju u školi.

p.p.s. Imajući u vidu da je vrlo teška situacija u Toplani, i da je EA, AE, nezadovoljstvo, znači, pre svega svih građana Bora a i nas iz opštinske uprave, EA, AE, da nema adekvatnog grejanja prema korisnicima, preduzeće Beoton je odlučilo da školama Vuk Karadžić i Deveta ovaj Brigada ili Duško Radović, ja kad sam išao u školu bila je to Deveta Brigada, pokloni radijatore, uljane, uljne radijatore za sve učionice u, u, napred navedenim školama. AE, EA, ja se nadam da će grejanje od vikenda, po obećanju, EA, rukovodstva Toplane biti bolje, i da će svi mališani, kao i svi građani Bora biti ADEKVATNO ZAGREJANI, a do tad ja im želim puno ovaj, uspeha u školi, želim im puno, ovaj, puno dobrih ocena i nadam se da neće biti bolesni evo uz jednu ovako našu malu donaciju.

Šta reći?!

14 thoughts on “Uticaj vodostaja reke Morave na boju pločica u mom kupatilu

 1. jer se vazi ako cestitam i drugog jubilej, znas da sam ja od onih zamlacenih, koji obicno propuste bitne stvari…
  a sta drugo htedoh da kazem…
  posto sam ja sad zena domacica u pravom smislu reci, juce nisam imala sta pametnije da gledam ( posto i sama znas kakve su okolnosti, nesto programena tv-u ne mozemo da biramo ovih dana )… ja ceo dan maltene gledala skupstinu, nasu borsku …. hi hi hi , koji su ono likovi covece, bolji fiml nisam gledala skoro 🙂

 2. Blago tebi Gago kad si se zabavila. Ja sam bila pred samoubistvom posle svega sto sam videla i cula… 🙁
  Su, srecni ti svi jubileji, pa sledeci da proslavimo u slobodi! :mrgreen:
  AE, EA, MMM, da, da, da, daju… je sve rek’o sam za sebe.

 3. Dve godine? U, bog te mazo… K`o juče da je bilo.
  Valjda će preguramo i ovu zimu nekako. Ili da idemo odma` svi kod Dede u kriveljsku školu, on uvek ima najbolji ugalj, bem li ga kako. 🙂

 4. Srecna godisnjica, sve ostalo je bedurija …
  Zelim da citam tvoje umotvorine jos puno , puno godina !!!
  Volim tvoj blog kao moj !!!

 5. I bre stvarno kao da je juce bilo. A deda ima odlicne kontakte pa zato ima najbolji ugalj. Ili su prekidaci u pitanju? Ma nema veze. Sneg bas i ne mora da padne, ako ne mora. Morace posle jos uljanih radijatora da se izdvaja. I kakav je to drugi jubilej?

 6. Svima veliko hvala!

  #Gago nisi ni mogla ranije da čestitaš 😉

  #Walt nije drugi, nego je Gaga rekla “drugog” pošto je jubilej 1.dec. … 😉

 7. Pridruzujem se cestitkama, ja sam tek sada videla tvoj tekst, a dolazim cesto…nemam pojma sta je ovo il’ su duhovi ili beli misevi, ili je Morava previse ladna…. ( da ne psujem)
  Ma kako da je, glavu gore, volim tvoje tekstove, nekad necu da se petljam u te “vase” stvari,( jer ne razumem) , ali sam uvek tu…u senci i dajem ogromnu podrsku…hiihihi

  Srecno
  i kakvo te umiranje spopalo, pa tek smo progledale…. 😉

 8. Evo i mene sa zakasnjenjem (centrifuga radi zestoko 🙂 ).
  Anyway, CESTITAM od srca i zelim tebi (a i nama uz tebe) vedrije teme za… pa… bar 50 narednih godisnjica. 🙂

 9. ja bi’ rekla, devojka, da tebe u’vatio isti onaj -itis što mene ‘vata počesto, još mu nisu našli ime, al ja sam rešila k’o Pipi da izmišljam reči, pa ću i za našu boljku ime da pronadjem. A dooobro ti ide kad ispizdiš skroz, da prostiš. 😉
  I sam’ da te pitam je l’ ti umeš i na veliki i na mali kompjuter, il’ jok, da znam, baš me zanima, ja numem na mali, sam’ na veliki :mrgreen: i da ne bi više lupetala jer me tvoj tekst inspiris’o ja odo’ lagacke…

 10. #Sarah

  Hvala draga 🙂

  Nema umiranja, rešila sam! 😀

  #Firstname Lastname

  Hvala ti, nikad nije kasno za čestitke, a bogami i za odgovore, ja sam se skroz pogubila … 😐

  Ja se nadam da ću od pedesete baš da pišem, tako da … :mrgreen: još ćemo se mi ćerat i sa lepim i sa ružnim tekstovima 😉

  #whisperer

  Počela sam da pišem sam’ kad ispizdim 😯 u međuvremenu dok sam u “nepopizdenom” stanju slušam muziku i boleee me što to ne mož’ ni svi da vidU ni da čujU … :mrgreen:
  molEm te, čim nađeš adekvaan naziv za taj naš -itis, da mi kažeš da ga metnem u biJografiju, nekad će to vala da nam bude od koristi.
  misliš kako će?
  Pa ‘vako: ima da šalju ljude na edukaciju kod nas, da ih naučimo kako da iz “ćutnog” i “trpnog” stanja transformišu svoje sitne letargične živote u “aktivni …-itis” da bi konačno njihovi život dobili smisao.
  Ko ne veruje – neka nas samo gleda! :mrgreen:

  Pojma nemam šta se desilo pa ti ovaj ludi WP zadržao komentar 😯
  Kod mene su vrata otvorena UVEK! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.