Moje dojke su OK, a tvoje?#mojedojkesuok

Kada me je pre nekoliko meseci Mahlat pozvala da se priključim akciji, odbila sam je iz jednog jedinog razloga, nisam imala rezultate mamografskog pregleda.

Sada, nakon devet meseci od pregleda, kada sam dobila rezultate, mogu da napišem tako željeni naslov.

Razumem da lekari imaju obaveze i da nisu u mogućnosti da za desetak dana pregledaju gomilu snimaka i sačine izveštaj, ali mislim da je 9 meseci predug period koji je svaka od nas, koje smo 3. jula prošle godine otišle na snimanje, morala da čeka.

Apelujem na nadležne da povećaju broj stručnih lica kako se na rezultate ovako važnih pregleda ne bi dugo čekalo.

Juče prokomentarisah kako ne mogu da dočekam da uzmem kovertu u ruke i pročitam izveštaj, na šta mi koleginica odgovori da ona zato i ne odlazi na preglede. A to je tako pogrešan stav.

Kasnije sam saznala da su svim onim ženama koje su morale na dalje preglede, izveštaj stigao na vreme.

Bez obzira kada ćete dobiti rezultat i bez obzira da li će biti povoljan ili ne, važno je da se dobije i da se reaguje na vreme.

Važno je da znate da li ste zdravi ili ne.
Kada su dojke u pitanju, važno je da vršite samopreglede svojih dojki, da redovno odlazite na kontrole, i jednom u dve godine izvršite mamografski pregled. To je jedini siguran put ka dobrom fizičkom i psihičkom zdravlju.

Moje dojke su OK imaju i svoju Facebook stranu.

Share!
Share

About the author


Suzana Janačković Živković
Tehnolog. Bloger. Voli knjige, muziku, filmove i web design. Piše poeziju. Uređuje Tragove. BITNO joj je veoma bitno. U slobodno vreme ... šta to beše slobodno vreme?


  • twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • rss
  • emailRelated Posts

Discussion: Total 0 Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • The song has kept us ... :)