Umesto lekova za smirenje

Kao i svakom detetu šarene perlice su mi bile primamljive, pa su mi ih rado kupovali, u vidu ogrlica, narukvica. Bila sam odušeljena. Ali nakon par dana ja bih sve te ogrlice, narukvice, pokidala i od perlica pravila svoje kreacije. Tako sam u stvari počela. Medjutim nikada nisam imala potrebu da ih nešto razdvajam, sve su bile onako sakupljene na gomilu a ja sam se uprkos šarenilu i njihovih malih dimenzija odlično snalazila i sebi pravila orginalan nakit, valjda iz potrebe da budem drugačija od ostalih. Pošto sam obožavala rad sa njima nije mi bio problem da pravim nakit i za druge, naravno bez ikakve nadoknade.

Bilo je to pre skoro 10 godina. Nezaposleni, bez para, bavili smo se nekim multi level marketingom, i naravno pogrešno, ali to sad nije poenta. U nedostatku robe, zaputi se moj muž i prijatelj po robu u Bgd, kršem od auta i naravno bez dozvole vlasnika, tj. oca moga muža. Plan je bio da se krene ujutru, i vrati dok se otac ne vrati sa posla. Otac se vratio ali ne i oni. Ah, lagala sam dokle sam mogla, a onda sam negde oko ponoći morala da priznam da je on otišao za Bgd. Njima se desilo da su im na semaforu, na svu sreću na uzbrdici otkazale kočnice. Još jedna srećna okolnost iako su morali da predju u drugu traku da ne bi udarili u kamion i zaustavili se na trotoaru na suprotnoj strani, što je bilo crveno svetlo na semaforu.

Šta se sve dešavalo to je za posebnu priču, poenta je da sam ja celog tog dana, svu tu gomilu perlica prečnika 2mm, pincetom razdvajala i slagala u posebne male kesice. Od jutra do narednog jutra, 24h. One koje su ostale nesložene, i sada su tako na gomili.
I danas se rado igram njima, i na svu sreću ima sada dosta tih gotovih ogrlica, koje se mogu lako razbucati. Nije baš isplativo, ali kad je zadovoljstvo u pitanju …platim, šta ću.

Ovako nešto još nisam videla uživo, ali ću valjda i to dočekati …

Perlice Casiers2sr

A ovako izgledaju kad ih ja propustim kroz ruke …


Narukvperlicasr Ogrlicaperlica2sr Ogrlica

5 thoughts on “Umesto lekova za smirenje

  1. Vidi sta sve ona zna! 🙂 🙂 Meni su se uvek svidjale te originalne ogrlice i narukvice ali nekako nikad nisam imala strpljenja da se time bavim…. 🙂

  2. Ha, jesi videla 🙂
    Dobrodošla ti meni! 🙂

    E kad nešto jako voliš, i pruža ti zadovoljstvo, onda imaš strpljenja. Ja mnoge druge stvari ne znam, ali eto to me stvarno smiruje …

    Nego jesi li napravila neki baner za tvoj blog, da ga ubacim kod prijatelja?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.