8:53 …


… minuta

Share!
Share

About the author


Suzana Janačković Živković
Tehnolog. Bloger. Voli knjige, muziku, filmove i web design. Piše poeziju. Uređuje Tragove. BITNO joj je veoma bitno. U slobodno vreme ... šta to beše slobodno vreme?


 • twitter
 • Facebook
 • Linkedin
 • rss
 • emailRelated Posts

Discussion: Total 15 Response

Comments: 15 to “8:53 …”

 1. Baba says:

  Ha, ha, ha, ko je ovdI ciljna grupa? nasla sam vise kontekSATa!
  :mrgreen:

 2. Deda says:

  E nisam se ovako smejao odkad sam zadnji put gledao ovo cudo nevidjeno.
  ,,A ti neces da bezis odavde?,,
  ,,Necu, ovde lepo u pizdu materinu !,,

  Umirem od smeha !!!
  Katastrofa !!!

  Kad ides u zavicaj, u pola 18 i 15….???

 3. Punky says:

  Odavno se nisam ovako valjao od smeha…mama ušla i pite, parafraziram, koj ti je? 😀

  Pa onda i ona vrištala od smeha….Jedan je Zoran……

 4. sarah says:

  hahhhah…
  ON je jedinstven….ponela sam sa sobom Radovana pre mnogo godina,na VHS kaseti snimljeno i ta kaseta je komad mog zavicaja……

  Uvek aktuelan i neprevazidjen….
  pozzzz

 5. walter says:

  Pitam se da li ce se roditi neko ko ce prvazici legendu kakv je Zoran Radmilovic?

 6. Zmajcek says:

  Jedan sam od onih srecnika koji je imao cast i priliku da ga odgleda uzivo,mislim da je bila 213 repriza posle cekanja od skoro jedong sata kasnjenja predstava je ipak odigrana.

  Imam u svojoj kolekciji videa i kasetu VHS i DVD izdanje i rado se to gleda jer puni dusu pozitivnom energijom a taj proizvodjac pozitivne energije je svakako Zoran.

  Jako je glupo to sto neka pozorista posle ovog izvodjenja Radovana jos imaju hrabrosti da nesto pokusaju,ali je svaki pokusaj bezuspesan jer se uvek svodi na to da je neki detalj ukraden iz ove maestralne predstave.

  “Radovane,Radovane zemlja ti se radovala”

 7. Suske says:

  Baba svi smo ciljna grupa, a koliko je toga rekao svojim “sranjem” u 8:53 ja nisam uspela za ovih godinu i po :mrgreen:

  Deda, user “ladnopivce” ima u svojoj kolekciji sjajne stvari, danas naleteh na ovo, i nisam mogla da odolim da ga, makar i ovako, ne ostavim ovde da se setimo Zorana.

  Punky, jedan je Zoran.

  Sarah, ja imam bedni neki dvx, i odavno ga nisam gledala, ima jedno 6 meseci sigurno, a predstava je prosto obavezno štivo.

  Walter, ne verujem, i sumnjam da će se iko, čak i da se pojavi neko njemu sličan, usuditi da ga uporedi sa Zoranom.

  Zmajček, ja na žalost nisam imala tu privilegiju.

 8. afroditta says:

  Ej Radovane,crni Radovane! 😉

  Gdje je moj minuli rad?

  Deka,…..

  decembar,januar,tu negde tu,znam da je bilo letnje vreme.
  Znam da smo nosili kratke aljine. ……he,he,kolosalno!

  …… ono busno ko sito

  …… tera kosu na prirodno 😀

  Sve biser do bisera 😀

  Hvala Suske,sto si me podsjetila na Radovana III.

 9. electrasdreams says:

  Odgledala nebrojeno puta, i uzivo i svakako. Bio je jedinstven i neponovljiv. Ni jedna predstava ista, svaka maestralna. I svako sedenje u “Srpskoj kafani” bila je neponovljiva predstava. Eh…ostaje samo da se pamti.

 10. Danilo says:

  Nemojte misliti da je bilo lako i jednostavno emitovati toliku količinu energije. Duško Kovačević je pričao kako se nekoliko puta dogodilo da Zoran jednostavno nije imao snage/volje/želje/energije da izađe i glumi Radovana. I dogodilo se jednom da su se njih dvojica napili pred izvođenje predstave (u Srpskoj kafani naravno) i da se Zoran jadao Dušanu. Ovaj ga je podržao, Zoran nije izašao da binu i predstava je otkazana a onda su njih dvojica morali da nadoknade izgubljen novac od vraćenih ulaznica. Pa ipak, jedan je Radmilović 😀

 11. zihernadla says:

  ne da ovo ne može svako, ovo više ne može niko. …idem preko sale, pardoniram, booole meeenee….kad teeebeeee ljuuuubiooo sam zadnji put, kad siii biiila u zimski kapuuut 😀

 12. bubazlatica says:

  Sto rece Zmaj, imah tu srecu da ga gledam uzivo, poslednja predstavaa, pre nego sto se preselio u neku drugu dimenziju. Skopcano s genijem Dusanom Kovacevicem Radovan je postao ko Kremansko prorocanstvo. Citala sam tek izasle drame Kovaceviceve negde 82-83 cini mi se, Maratonce i ostala remek dela, nase drame, i cudila se sa kao taj covek skenira ovaj narod do kostiju. Pokazao nas je kao grobljanski narod koji pokopava sam sebe, koji od zemlje pravi rat i groblje. Sve je isto i danas. Ali bas sve. Lud narod, ludi mi. Uzivanje je gledati ga ponovo.

 13. Suske says:

  Afroditta, nema na čemu 😉 Ja odgledala celu predstavu again … 😀

  electrasdreams, da se pamti i pomalo priča onima koji nisu imali priliku da ga gledaju uživo i uživaju u njegovim predstavama.

  Danilo, razmislila bih da li je sa njim bilo sve OK, da je baš UVEK mogao da iznese predstavu.

  zihernadla, meni je u stvri najzanimljivije kad se sami glumci zacene od njega, a to znači da je atmosfera bila odlična i za glumce i za publiku 😀

  bubazlatica, suština postavljanja ovog odlomka i jeste bila ta koju si navela, ništa se pod milim Bogom ne menja u ovoj Sbiji. Sve je opet aktuelno … i nema ni jedne jedine suvišne scene. Fenomenalni Dušan Kovačević i Zoran Radmilović i nešto što traje večno.
  A narod lud …. 🙁

 14. Zmajcek says:

  Suske, u ovoj se drzavi ne menja nista vec 100 godina, jos od vremena Sterije a ne od Dusana Kovacevica. Uzmi i procitaj bilo koje delo Sterije i videces sve ovo sto nam se danas desava, cak i Skupstinu i zasedanje mozes videti u vise Sterijinih komada.

  Sto se naroda tice ja se kao papagaj ponavljam ali Sterija zavrsava “Rodoljupce” ovom recenicom: “Srbi su lud i pokvaren narod”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • The song has kept us ... :)