Zelena trava … bila nekad

Zelena trava prošarana gumom

To je najnoviji hit.
Hitčina.

E ’vako, razumela bih ja da je Beograd, pa još centar grada, pa se nema kud, pa se mora i na trotoar i na ulicu i na zelenu površinu …

Razumela bih ja da je Bor, ali centar grada, pa prepodne, pa pun parking kod Maxi-ja, pa se nema kud, pa se mora i na trotoar i na ulicu i na zelenu površinu …

Ali bre NE MOGU da razumem, Bor, sa prostorom za parkiranje na 10m od zgrade u izobilju, ovako nešto.

auto1

auto2 auto7

auto6 auto5

auto4 auto3

Pa da su neka kola, mislim, ono kao mnogo skupa, pa da budu na oku 24h, pa mora da se parkiraju ispod prozora, ali i za to postoje garaže, i alarmi jebali ih oni.
Nema veze što pešaci nemaju kud, nema veze što se gazi i ovo malo trave što ostalo, kola bre ima da budu tu i tačka.

Pored toga što parkiraju gde im srcu drago, oni doteraju automobile tik ispred ulaznih vrata da ih peru. Pa kad izađeš iz zgrade natrčiš na vodu sa praškom, na auto, i onda preskačeš, crevo, vodu, prostirke iz auta …
Onda od drugih budala, onako mokrih cipela, moraš po zelenoj površini pa se umažeš k’o da si sa kopAnja.

E zato slikam svaki put kad ujaše il’ trotoar, il’ ulicu il’ zelenu površinu. Ove slike su napravljene u poslednjih nedelju dana. Upozoravao ih je predsednik Skupštine stanara, ali bez uspeha. A da su normalni, ne bi ni parkirali gde stignu, da su samo malo blesavi posle upozorenja bi se “uzeli u pamet” … ali …

E zbog tog’ ali slikam, i postavljam ovde, za sada, a onda ću da pozovem inspekciju.

Dosta mi je vala seljačina.
Ko se ljuti – može da mi …

21 thoughts on “Zelena trava … bila nekad

 1. Pa seljacka posla….samo doooobro po usima ,po dzepu ….da mu ne vredi ni da proda kola.Tako se urazumljuju nerazumni 😀
  Ljubac!

 2. :mrgreen:

  Zaslužili su oni male bele papiriće na kojima je ispisano, KAZNA za parkiranje na zelenoj površini, dalje KAZNA zbog onemogućavanja kretanja pešaka na tačno odreenim mestima za njih … itd.

  pa kad lupiš majmune po džepu, a oni onda “ukapiraju” da to nije dobro.

  Dalje od toga je uzaludno objašnjavati …

 3. Nesto mi poznata ova skoda???
  Od sad kad god dodjem kod tebe, dolazim pesice, tek slucajno ili namerno da me ne navatas fotoaparatom kad se parkiram,lol 😛

 4. #Deda
  Ona je noviji model od naše, a pripada našem komšiji. Zato ti je poznata. I još je pride BELA! :mrgreen:

  Lepo kažem – KRŠ!

 5. I treba ih vratiti u auto skolu da se podsete gradiva i nauce sta je saobracajna kultura.

  Sto se na zapadu niko tako ne parkira (ima izuzetaka)?
  Jer se za takvo ponasanje placa kazna jer se pokazalo da je udarac po dzepu naj bolja skola:)

 6. Lepo ti kaze Ivana, samo ces da se nerviras, imace ovi neku olaksavajucu okolnost sto ljubimce parkiraju na travi, valjda meko da im bude 🙂

 7. Ne znam da li se u Boru plaća parkiranje kao u Kragujevcu, ali ovde ima fora da ako ti se auto nalazi 50% na zelenoj površini (znači samo dva točka na parking mestu), onda ne plaćaš parkiranje.

  Naravno, još uvek _ne postoji_ kazna za parkiranje na zelenoj površini, a moja firma bi imala priličan priliv novca od trećih lica kada bi se i to uvelo.

  Ima par detalja uništenih zelenih površina u filmiću http://www.youtube.com/watch?v=IQo67A_yskk

 8. #Zorice, ne treba ih vraćati u školu, treba ih kaziti, a ako ponove prekršaj, treba im oduzeti dozvolu. To će rešiti problem nesavesih koji ugrošavaju tuđe živote.

  #Ivana, #mahlat – ja moram da kažem, nisu ti majmuni krivi, MI smo krivi, MI koji ćutimo i dozvoljavamo im da se ponašaju već kako im padne na pamet. Ne možeš se večito sklanjati od budala, a sklanjaju se svi, samo reaguju onda ako su lično ugroženi.

  #Aleksandre, ne plaća se parking. Postoje naselja gde stvarno postoji problem sa parking prostorom, ali u delu gde su napravljeni snimci, ima 3 prazna parkinga na samo 10 metara od prikazanog. Ali ne može se to seljacima objasniti.
  Pogledala sam snimak, i mogu ti reći da je svuda tako, pa i u Boru.
  Tužno zaista.

  Mislim da bi bilo lepo da pokrenemo blog akciju . snimi loše parkiran auto, možda pokrenemo nadležne da krenu da češljaju …

 9. nisam vozač, pa verovatno zbog toga i ne razumem probleme koje oni imaju pri parkiranju, ali ovo, i da jesam, ne mogu opravdati . . .

  smešno mi je to što je Urke rekao, o neplaćanju parkinga ako su samo dva točka na parkingu looool haos . . .

 10. KULTURO, EVE ME!!!!!!

  Mrzim one koji krse zakone, obicno su agresivni i vicu sta te briga sta oni rade, i da gledas svoja posla. To vazi i za vozace, i za pusace i sve ostale koji krse zakon. Niko nikada nije priznao svoju gresku i pokusao da je ispravi. Gordost valjda?!
  E zato treba lupati po dzepu!
  Zivela Suske!

 11. #drveni_advokat – ma gde da opravdaš ovako nešto? Pogrešno je iz kog god ugla da gledaš.

  #soska413 – samo da nas ima malo više koji bi slikali ‘vake, pa fotke inspekciji da prate problematične …

 12. Sestro slatka, s takima se preganjam godinama. Stanujem u jednospratnoj zgradi okruzenoj zelenilom, lepa lokacija kazu, blizu pijaca, blizu market, bliu ambulanta. Ma nije nego. Vikendom se ufuraju ko puvanjak na nas parking, kad ga napune, ulaze i u bastu na moje tek posadjeno cvece. E ondak poludim, napujdam mog ionako razjarenog gosn muza, pa zajedno ko Prle i Tihi, ispumpavamo majmunima gume, neke smo bogami i busili, pa se evakuisali vucom i zapregom. Al jedne oteras drugi dodju, da ne poverujes koliko stoke pase po ovim nasim blatnjavim drumovima.

 13. Kad se snima treba da se vidi i registarski broj i navede datum i vreme i to uz javni dopis poslati inspekciji a ako ne reaguju u roku od 15 dana onda protiv inspekcije podneti javnu krivičnu prijavu Opštinskom javnom tužilaštvu i Ministarstvu za zaštitu životne sredine. Jedino javne argumentovane prijave mogu sprečiti ponavljanje ovakvih pojava i njihovo zataškavanje.

 14. Ako nešto mrzim to je kada koriste zelenu površinu za parkiranje . Što se inspekcije tiče savetujem ti da pre nego što ih pozoveš prodješ pored zgrade inspekcije i pogledaš kako narod parkira tamo.

 15. #bubo – mnogo je stoke razvezano napolju, potpuno si u pravu

  #Slobodane – videćemo, ako gospoda sa automobilima ne promene svoju politiku parkiranja, prijava im ne gine.

  #Ela – mogu da naslutim 😐

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.