37 dana do BlogOpena08

Ako niste pročitali: 45, 41

Mnogi blogeri, i oni koji pišu tematske blogove i oni koji pišu samo o svom životnom stilu, često kroz članke ukazuju na probleme sa kojima se suočava šira društvena zajednica. Na taj način ne samo da javno iznose svoj stav, već pokušavaju da putem bloga utiču na promene u društvu koje će dovesti do rešavanja istih. Do sada je već u više navrata pokazano da blogeri mogu i znaju da se organizuju, i da blog postaje medij koji može da konkuriše ostalim javnim glasilima.

Iz tog razloga, BlogOpen, pored toga što obuhvata radni deo, što podrazumeva predavanja i diskusiju na temu bloga – generalno, druženje, podržava i promoviše akcije od važnosti za širu društvenu zajednicu.

BlogOpen “Spring 2007” je održan sa akcijom “Ponesi knjižičuljak za jedno dete”, a BlogOpen “Jesen 2007” je akcijom “Stop nasilju nad ženama” podržao izgradnju Sigurne ženske kuće u Novom Sadu.

Učesnici BlogOpena “Jesen 2008” kao i organizatori, koordiniraće podršku akciji doniranja kostne srži. Neko iz Zavoda za transfuziju Srbije će se obratiti učesnicima skupa i objasniti važnost akcije, a građani Bora i učesnici BlogOpena će imati priliku da se, ako žele, prijave kao donori u toku manifestacije.

Ukoliko neko želi da se priključi akciji, neka napiše članak o tome na svom blogu i preuzme BANER sa zvanične prezentacije.

Blogeri jesu ljudi koji žive stvaran svet, u njemu aktivno učestvuju ali su slobodni i voljni da pišu o problemima i da se na razne načine organizuju u cilju ukazivanja i rešavanja istih.

Nastaviće se …

4 thoughts on “37 dana do BlogOpena08

 1. Kad vec pomenu, ja napisah esej o doniranju organa samo sto me ne obesise po sistemu ”kaki sam dos’o taki ‘ocu i da odem” a o moralu da ti negovorim. Nekako ukapirah da je doniranje bilo cega duboko nemoralan cin pa se osetih glupom. Budibogsnama!

 2. #Punky

  Spameru :mrgreen:
  Ođe nema Linuxa … 😀

  #mahlat

  Sredina u kojoj živimo je poprilično konzervativna. Teško je ljudima objasniti da treba da vrše zdravstvene kontrole, radi sebe, teško ih je naterati dok ne padnu da odu do lekara … a o doniranju, zaveštanju organa, dobrovoljnom davanju krvi, da ne govorimo.
  Valjda se zato svi mi koji napišemo par reči o tome trudimo da pronađemo dobar način da sve ovo dopre do svesti pojedinaca … a iz tog rezloga će mnogi biti i osuđeni, i nazvani budalama i šta znam još kako.
  Ne razmišljaj otome. Ti i ja i mnogi koji se na isti način trude znaju da je ovo ispravan stav …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.