“Narodu treba dati još nešto sem leba i soli!”

… reče slon i osta živ!

Opština Bor je u takvim sranjima da to ne može da se opiše. DS se slizao sa SPS-om, i uvaljuje nas u sve veća govna. Neki se bune što pišemo o svemu ovome, a pišemo u nadi da će neko da se dozove pameti i prekine ovo ludilo.

Ali izgleda nema ko.

Prošle godine su dovođene sjajne zvezdice granda da nas uveseljavaju, potpuno besplatno, preko “Beotona”. To besplatno je iznosilo 50 000 € i samo je 9 puta skuplje nego preko “Melos estrade”.

Za Borsko kulturno leto, smo od kulture mogli da vidimo nekoliko koncerata i tolko, za samo 104 000 €.
Onda je veliki menadžer probao da nam besplatno uvali Čolu sa sve binom. Nije uspelo zahvaljujući LDP-u i nekima koji nisu hteli da daju pare.

Pošto je posao propao, krenulo se u novi projekat, VO! I tada nam potpredsednik Opštine SPS-ovac, večiti drugi, izjavi da to nije koštalo mnogo, samo dva tri miliona. Kada ga priupitaše pa zar je to malo? Reče čovek da nije Opština Bor siromašna za 3 miliona!!!

I ispekoše vola!

I otpeva im Akapulko benT!

Od januara do maja ima samo 4 meseca. 4 meseca bez kinte – ne može. Pa je napravljen scenario.
Opština Bor, Đurđevdan proglašava danom grada, a ne slavom. Slava će da bude u novembru. Na svetog Đurđica.

Prvo, Predsednik Opštine ima da ode /otišao/ u Ameriku na tri nedelje. Što da ne ide čovek kad mu je plaćeno. On će samo da uzme dnevnice, 500 000 dinara, da se ne zlopati baš mnogo!
Za prvi maj zvezdice granda za 2,5 miliona.
Na dan grada ima da peva Joksimović za 4,5 miliona dinara.
I sve to besplatno. Lepo reče Mirković” nemo’ više da menjate teze, ovom narodu treba da se da još nešto sem vode i soli. Ima bre da se peva! I sve je bre besplatno!!!”

Sve to reče čovek i osta živ!

I glup!

I mi svi sa njim!

Zato što ćutimo!

I pored upozorenja Sindikata, Mirković je rešio da uzme pare.

I zato će SUTRA da se desi ŠTRAJK! I motke! I pištaljke! A bogumi zaigraće i mečka!

A vi DS-ovci, odgore, samo gledajte i nemo’ da je neko prstom mrdnuo, dupetom pogotovu. Uživkajte boli vaaaaaas …

12 thoughts on ““Narodu treba dati još nešto sem leba i soli!”

  1. Pa iskreno se nadam da nece sutra opet da bude “tresla se gora, rodio se mis” jer debelom stvarno drugacije ne moze da se objasni da treba da ode odakle je i dos’o. 👿

  2. (5953) RainDog 04.05.2009 u 9:36 pm je rekao/la:

    “Jebiga, ništa bez ulice.”

    Izgleda da ni to više nije dovoljno, jer se ova vlast odmetnula od ustava, zakona i naroda pa ih boli briga što narod protestvuje, radnici štrajkuju. Više ih ne tangiraju ni štrajkovi glađu, ni sečenje prstiju, ni samoubistva. Zauzeti su smanjivanjem plata radnicima, neplaćanjem poreza i doprinosa radnicima, povećavanjem postojećih i uvođenjem novih poreza, povećanjem komunalnih troškova i podizanjem cena svemu i svačemu kako bi stvorili sebi uslove za nove pljačke. Za takvu vlast nije narod uzalud smislio poslovicu: “Motka je iz raja izašla”. U slučaju Bora izgleda da je to ostalo jedino efikasno “pravno sredstvo” pošto peticija od 10% birača i sindikalni protesti nisu bili dovoljna opomena za neki boljitak.

  3. Sta bi na kraju?
    Video sam izvestaj na TV… malo ljudi su prikazali.. Poznati sindrom naseg sveta.. Svi kukaju, rezile, psuju a kad treba neka akcija, svi imaju pametnija posla.

    Muka mi je od pevaca za opstinske milione!
    Muka mi i od opstina koje ne umeju da organizuju zabavu za svoje ljude, bez da ih mutivode oderu.
    Nema li u Boru muzikanata? Jok, nego nam bas lanemejker trbao! Da ste doplatili jos jedno 2 miliona, mogla je i ona njegova voditeljka da dodje.

    Primitivan narod jednostavno ima volju i naviku da iskljuci mozak i da debelo plati da bi obozavao! Ako nije preplaceno onda mora da ne valja.
    Ako uzivanje plati opstina, onda imaju zabavu i da pljuju opstinu. Dakle, dupla zabava i prilika da kazu kako bi oni sve to bolje i postenije, al’ im lopovi ne daju!

  4. Opstinari su posebna prica… Njihova misija i jeste kanalisanje tih musavih para u zadate dzepove, po mogucstvu kroz samopromotivne svrhe.
    Za drugo ideju nemaju niti su ovlasceni.

  5. Sta bi na kraju?

    Još ne znamo kada će kraj. 🙂
    Danas su protesti nastavljeni, ja svratih kući da donesem `leba i vraćam se.
    Direktori javnih preduzeća su zabranali zaposlenima da izađu na proteste (iako su zakonski najavljeni od strane sindikata) pa očekujemo tek posle 15h pravu sliku.

  6. Au, cula i videla, doslo mi da dodjem da vam se pridruzim u mlacenju. Udrite bre te stoke, oni drugacije ne shvataju. Mislim da je vreme za motke krajnje. Svuda.

  7. Auuuuuu….!!!!!

    Lopovluk, a lopovi bitrebalo da su u zatvoru!
    A mogu da budu i bijeni, po volji vam.

  8. E moja drugarice, dignemo malo prašine, a onda se smirimo dok se oni ne konsoliduju i ponovo se bace na organizovanje tralalajki i dovođenje raznih vrtiguza. Trenutno se i ne zna ko je u Boru u vlasti i da li uopšte postoji većina, ali ko god bio za “besplatne” koncerte će uvek biti raspoložen jer je to za njih ostvarenje “ličnih biznis planova” uz neviđeni profit, a mi ćemo biti tu da ih sprečavamo, koliko budemo mogli da se nedomaćinski ophode prema našim parama.

  9. aaahahaha šta oni misle, da je narod glup?
    OMG! ovo je da ne poveruje čovek, kao u nekoj jeftinoj komediji gde su fazoni toliko provaljeni da se smeješ od muke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.